Konu
:
Ay Sonu Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Ay Sonu Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Sonu Böreği
Ay Sonu Böreği - Ay Sonu Böreği Tarifi
Malzemeler :
5 su b
söke un
yarım paket yaş maya
1 tatlı k
tuz
1 su b
yoğurt suyu
1 çorba k
tereyağı
sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
Yumuşatmak için:
1 su b
su
1 çorba k
tereyağı
Hazırlanışı :
Karışırma kabına 5 su bardağı söke unu alın
Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin
Mayanın üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edin
Üzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş olan tereyağını ilave edin
Üzerine ılık su ilave edin
İlk önce mayayı eritin
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun
Hamuru 6 adet bezeye bölün
Her bezeyi merdane ile açın
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın
Hamur bezelelerini aralarına eritlimiş tereyağı ve mısırözü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirin
Daha sonra tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayın
Daha sonra hamuru baklava dilimi büyük dilimlere kesin
Mayalanmsı için bir süre bekletin
Mayalandıktan sonra Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin
Ay sonu böreğini yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin
Üzerine 1 su bardağı su ilave edin
Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul