Konu
:
Ton Balıklı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Ton Balıklı Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ton Balıklı Tart
MALZEMELER
1 su bardağı un
300 gr konserve ton balığı
4 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
300 gram olgun domates
200 gr mayonez
2 adet arpacık soğanı
20 gram kapari çiçeği
1 çaykaşığı kekik
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yumuşamış tereyağı veya margarinle unu hızlı hızlı karıştırın
Buna bir tutam tuz ve biraz soğuk su ilave edip ekmek hamuru elde edin
Bunu otuz dakika kadar buzdolabında bekletin
Çıkardıktan sonra oklava vasıtasıyla açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıba yerleştirin
Dibini çatalla deldikten sonra fırın kağıdıyla üstünü kaplayın ve fırında kızarırken kabarmaması için üzerine kuru fasulye koyun
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin
Çıkardıktan sonra kuru fasulyeleri ve kağıdı alıp soğumaya bırakın
Bu arada konserve suyunu süzdüğünüz ton balığını mayonezle birlikte mikserden geçirin
Oluşan kremayı hamurun yüzeyine sürün
Domatesleri yıkayıp dilimleyin, soğanları ayıklayıp halka şeklinde ince ince kesin
Tartı, domates, soğan ve kapariyle süsleyin üzerine kekik gezdirip ve bir tutam tuz attıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin
Çıkarıp servis yapın
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul