Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Tepsi Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Tepsi Böreği






500 gr pırasa

200 gr kıyma

Karabiber

Tuz

1 bardak süt

2 kaşık un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)


HAMURU İÇİN


1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

150 gr tereyağı

Aldığı kadar un

1 paket kabartma tozu


YAPILIŞI


Pırasalar doğrandıktan sonra kıyma ile beraber sıvı yağda hafifçe kavrulur Pırasalar yumuşamaya başlayınca un ve süt eklenerek karıştırılır Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra pırasalı iç soğumaya bırakılır Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur Yağlanmış bir fırın tepsisine hamurumuzun yarısı yayılır Üzerine kıymalı pırasalı içimiz koyulur Kalan hamurumuz üst kısma yayılarak yumurta sarısı sürülür ve daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir Sıcak veya ılık olarak servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla