Konu
:
Katmer
Yalnız Mesajı Göster
Katmer
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer
Katmer Nasıl Yapılır - Katmer Tarifi
Malzemeler
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Yarım kg tereyağı
1 çay bardağı tahin
Üzerine: Bal ve pekmez
Yapılışı
DERİN bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin
Tozşeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın
Tereyağını eritip tahinle mkarıştırın ve bu karışımı 3'e bölün
Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün
Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin
Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün
Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın
Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin
Bal ve pekmezle birlikte servis yapın
Elmas Yetgin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul