Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Et Poğaçası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Et Poğaçası



Ispanaklı Et PoğaçasıTarifi - Ispanaklı Et Poğaçası Nasıl Yapılır - Ispanaklı Et Poğaçası Malzemeleri


Malzemeler


600 gr dana kıyma


3 dilim bayat ekmek içi


2 adet yumurta


1 adet kuru soğan


1 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı kimyon


Yeteri kadar tuz


Harcı için :


Yarım kilo ıspanak


1 adet kuru soğan


1 adet havuç


Yeteri kadar tuz


2 yemek kaşığı margarin




Yapılışı


Yumurtalardan birinin beyazını ayırın Sarısı ile diğer yumurtayı bütün oİarak bir kabın içine kırın Soğanı rendeleyin Kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yoğurun Harcı için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın soğanı küp şekİinde doğrayın Margarini eritip soğanı pembe kavurun içerisine ıspanakları ilave ederek kavurun Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Havucu rendeledikten sonra ıspanakların içerisine ilave ederek soğumaya bırakın Köfte hamurundan İimon büyükİüğünde koparıp yassıİaştırın Ortasına iki yemek kaşığı ıspanakİı harç koyup poğaça şekİinde kapatın Üzerine yumurta beyazını sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin 180 derecede ısıtıİmış fırında 30 dakika pişirin Servis tabağına aİarak sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla