Konu
:
Tavuklu Fincan Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Fincan Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Fincan Böreği
Tavuklu Fincan Böreği Tarifi - Tavuklu Fincan Böreği Nasıl Yapılır - Tavuklu Fincan Böreği Malzemeleri
Malzemeler
2 Yufka
2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş)
2 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Havuç
3 Sivribiber
1 Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu , Tuz , Biber
Sos Malzemesi:
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
Yapılışı
İki yufkayı üst üste yayın
Elde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün
Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk eti,mayonez,bezelye,tuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın
Bir kasede eritilmiş tereyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayın
Küçük bir komposto kasesine biraz yağ sürün
Üçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirin
Hazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatın
Tavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın
Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın
Yağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirin,böylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktır
Her bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın
Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul