Konu: Reştiyye
Yalnız Mesajı Göster

Reştiyye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reştiyye



Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı - Osmanlı Reştiyye

Malzemeler (6 porsiyon)

Un (4 su bardağı) 500 gr

Tulum peyniri 120 gr

Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr

Ceviz içi 120 gr

Yumurta 6 adet

Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr

Kırmızı pul biber

Maydanoz ½ demet

Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr

İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg


Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın

Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin

Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün

Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin

Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın

Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın



Edirne Sarayı 1539

Semih Tezcan

Alıntı Yaparak Cevapla