Konu
:
Reştiyye
Yalnız Mesajı Göster
Reştiyye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reştiyye
Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı - Osmanlı Reştiyye
Malzemeler (6 porsiyon)
Un (4 su bardağı) 500 gr
Tulum peyniri 120 gr
Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
Ceviz içi 120 gr
Yumurta 6 adet
Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr
Kırmızı pul biber
Maydanoz ½ demet
Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr
İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg
Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin
Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin
Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın
Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün
Tavada tereyağını eritin
İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin
Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın
Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın
Edirne Sarayı 1539
Semih Tezcan
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul