Konu: Fetir Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Fetir Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fetir Tarifi



400 gr tereyağı

250 gr şeker

7 su bardağı un

Süt (3 veya 4 su bardağı)

40 gr kuru maya

1 tutam tuz

250 gr yoğurt

2 yumurta


Öncelikle ½ bardak sütte maya ezilir 6 bardak una tuz maya eklenerek geri kalan sütle kulak memesinden yumuşak hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır Diğer tarafta içi için yağ eritilir Eritilen yağa un ilave edilip kavrulur Pembeleşince şeker eklenir çok az su dökülerek yumuşak bir hamur haline getirilir İçi bir tarafta soğutulurken, mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır Ayrılan bezeler elle biraz açıldıktan sonra hazırlanan iç konulup tekrar beze haline getirilir Tekrar elle 1 cm kalınlığında 15 cm çapında açılarak üstüne önceden hazırlanmış yoğurt yumurta sarısı karışımı sürülür Tandıra yapıştırılır Kızarınca alınır

Alıntı Yaparak Cevapla