Konu
:
Fetir Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fetir Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fetir Tarifi
400 gr tereyağı
250 gr şeker
7 su bardağı un
Süt (3 veya 4 su bardağı)
40 gr kuru maya
1 tutam tuz
250 gr yoğurt
2 yumurta
Öncelikle ½ bardak sütte maya ezilir
6 bardak una tuz maya eklenerek geri kalan sütle kulak memesinden yumuşak hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır
Diğer tarafta içi için yağ eritilir
Eritilen yağa un ilave edilip kavrulur
Pembeleşince şeker eklenir çok az su dökülerek yumuşak bir hamur haline getirilir
İçi bir tarafta soğutulurken, mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır
Ayrılan bezeler elle biraz açıldıktan sonra hazırlanan iç konulup tekrar beze haline getirilir
Tekrar elle 1 cm kalınlığında 15 cm çapında açılarak üstüne önceden hazırlanmış yoğurt yumurta sarısı karışımı sürülür
Tandıra yapıştırılır
Kızarınca alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul