Konu
:
Yüzük Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Yüzük Kurabiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yüzük Kurabiye
Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 50 dk
Kaç Kişilik 15
Yöntem
500 gr un
300 gr margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1
5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
4-5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine :
Hindistancevizi ve antep fıstığı
Hazırlanışı
Öncelikle margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun
Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin
Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın
1 çay bardağı yada kalıp ile yuvarlaklar kesin
Bunların yarısının da ortasını yüksük yada küçük yuvarlakla çıkarın
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde pişirin
Bu arada kremayı hazırlayın
Bunun için süt, yumurta, un ve şekeri çırpıp ocağa alın
Muhallebi kıvamını alana dek pişirin
Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın
Fırından aldığınız kurabiyelerin dekilsiz olanlarına krema sürün
Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın
Ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul