Konu
:
Tavuklu Yufka Paça
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Yufka Paça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Yufka Paça
Malzemeler
2 adet hazır yufka
1 tavuk tercihan 1300 gr civarında
Sarmısaklı Beşamel Sosu
60 gr margarin
450 gr süt (beşamel için)
4 çorba kaşığı un
3 diş dövülmüş sarmısak
1 kahve kaşığı öğütülmüş muskat
Tuz, karabiber
450 gr tavuk suyu (yufka yumuşatmak için)
Yapılışı
Tavuk iyice yıkandıktan sonra içine gereken baharat ve sebzeleri koyarak haşlayınız
Tavuk haşlarken suyuna ufak bir patates, ufak bir soğan, 1/2 havuç, tane karabiber varsa bir demet bağlanmış maydonoz sapı konursa suyu lezzetli olur
Bu malzeme yenmeyecek ise atılır
Haşlamış tavuğu soğumaya bırakıp soğuduktan sonra dersini çıkararak ufak parçalar halinde elle bölünüz
2 yufkayı altına fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine buruşturarak yayınız
Üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecede fırında yufkalar pembelesinceye kadar fırınlayıp çıkarınız
Üzerine sıcak tavuk suyu dökerek iyice kabarmasını temin ediniz
Hazırlanmış olan sarmısaklı beşamel salçasının (Bakınız Beşamel Salçası) yarısı ile tavuk etlerini harmanladıktan sonra tavuk suyu ile şişirilmiş yufkaların üzerine yayınız
Kalan beşamel salçasını da üzerine dökünüz
Tekrar fırına koyarak yufka Paçasının yüzeyi kızarana kadar fırınlayınız
220 derecede orta katta 35 dakika fırınlama kafi gelecektir
Pasta gibi üçgen parçalara keserek sıcak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul