Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği



Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği - Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği Tarifi



Malzemeler :

4 su bsöke un

yarım p yaş maya

1 çay b süt

1 çay b sıvıyağ

1 yumurta

1 çorba k toz şeker

tuz

alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:


4 patates

100 gr pastırma

1 soğan

1 tutam maydanoz

tuz, karabiber

sıvıyağ


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alınUnun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edinUnun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edinMayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edinÜzerine yumurtanın akını ilave edinMayayı eritinMayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edinDaha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurunİç harcı için 4 adet patatesi haşlayınHaşlanan patatesleri rendeleyin100 grpastırmayı ince olarak kesin


Soğanın üzerine pastırmaları ilave edin ve kavurun1 adet soğanı yemeklik kesinTavaya sıvıyağı alınÜzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurunOcağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edinAy çöreği hamurundan bezeler kopartınHer bezeyi merdane ile açınBezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edinDaha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapınHamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletinDaha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verinFırın tepsisine ay çöreklerini dizinÜzerine yumurta sürünÜzerine çörek otu serpinÖnceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla