Konu
:
Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği
Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği - Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği Tarifi
Malzemeler :
4 su b
söke un
yarım p
yaş maya
1 çay b
süt
1 çay b
sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba k
toz şeker
tuz
alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
4 patates
100 gr
pastırma
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alın
Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edin
Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin
Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin
Üzerine yumurtanın akını ilave edin
Mayayı eritin
Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun
İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın
Haşlanan patatesleri rendeleyin
100 gr
pastırmayı ince olarak kesin
Soğanın üzerine pastırmaları ilave edin ve kavurun
1 adet soğanı yemeklik kesin
Tavaya sıvıyağı alın
Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun
Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin
1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edin
Ay çöreği hamurundan bezeler kopartın
Her bezeyi merdane ile açın
Bezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edin
Daha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapın
Hamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletin
Daha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verin
Fırın tepsisine ay çöreklerini dizin
Üzerine yumurta sürün
Üzerine çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul