Konu
:
Kıymalı Kapalı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kapalı Pide
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kapalı Pide
Kıymalı Kapalı Pide - Kıymalı Kapalı Pide Tarifi
Malzemeler :
4,5 su b
söke un
yarım p
yaşmaya
1 çay b
yoğurt suyu
tuz
su
İç hjarcı için:
4 soğan
300 gr
kıyma
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber
Üzeri için:
tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4
5 su bardağı söke unu alın
Unun üzerine 1 fiske tuz ilave edin
Unun ortasına havuz açın ve içine
yarım paket yaşmaya ilave edin
Mayanın üzerine 1 çay bardağı yoğurt suyu ilave edin
Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin
Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun
İç harcı için 4 adet soğanı küp olarak kesin
Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağın üzerine soğanları ilave edin
Soğanın üzerine 300 gr
kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin
Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın
Pide hamurundan bezelere bölün
Her bezeyi merdane ile açın
Pide hamurunun üzerine kıymalı iç harçtan paylaştırın
Hamuur karşılıklı uç kısımlarında birleştirip kapatın
Fırın tepsisine pideleri dizin
Önceden ısıtılmış olan 225 derecelik fırında pişirin
Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul