Konu
:
Hamsi Böregi(Hamsi Kusu)
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Böregi(Hamsi Kusu)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Böregi(Hamsi Kusu)
Malzemeler :
1
5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar-(Terbiyeden-Yoksunum)-dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su
Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır
Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür
Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle-(Terbiyeden-Yoksunum)-nerek karıştırılır
Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge-(Terbiyeden-Yoksunum)-lecek şekilde dizilir
Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün-(Terbiyeden-Yoksunum)-ce yayılır
Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul