Konu
:
FIRINDA BROKOLİLİ MAKARNA
Yalnız Mesajı Göster
FIRINDA BROKOLİLİ MAKARNA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
FIRINDA BROKOLİLİ MAKARNA
Malzemeler
1 Paket Brokoli
1 paket düdük makarna
1/2 paket krema (sart degil)
rendelenmis kasar
Tuz, Karabiber
Besamel
sos icin
un,
margarin
sut
Yapılışı:
Makarnaları 15 dakika haslarız
Brokolileri yıkayıp saplarını kesip bir tencerede kısık ateşte hiç su eklemeden yada cok az miktar suyla oldururuz
Brokoliler yumusadıktan sonra baska bir tencerede besamel sosunu hazırlarız
Besamel sosu icin once 75- 100 gr
margarini eritiriz daha sonra alabildigi kadar un ekleriz daha sonra yavas yavas sutu ekleriz bu arada bir tel yardımıyla karısımımızı unların topak topak olmasını engellemek icin iyice cırparız
puding kıvamına gelinceye kadar devam ederiz (eger kıvamı olmadıysa sonradan sut veya un eklenebilir
)
Fırın tepsisine makarna ve brokoli ve besamel sos dokulur
Brokolileri dagıtmadan biraz karıstırılır ve eger varsa yarım paket krema eklenir uzerine kasar rendelerimizi de serperiz
Onceden ısıtılmıs fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul