06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Fincan Börek
Malzeme :
Hamuru için
- 2 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
- 250 gr ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour
- 1 su bardağı beyaz peynir- Muskat rendesi- Tuz- karabiber
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ispanağı haşlayıp, ince ince kıyın Kuru soğanı piyazlık doğrayın Derin bir kaseye unu, tuzu ve suyu koyup, iyice yoğurun Hamur kıvamına geldikten sonra üzerini temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatıp, dinlendirin Yayvan bir tavada Sana Cream Bonjour'u kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış ıspanakları, muskat rendesini, tuz ve karabiberi koyup, kavurun En son olarak içine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip, karıştırp, ateşten alıp, harcı soğuması iç yayvan bir tabağa alın Tezgaha un serpip, dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın Bezeleri unladığınız merdane ile açın
Açılan hamurun yarısının üzerine aralıklarla harçtan koyup, kalan hamurun yarısını diğer harçlı hamurun üzerine kapatın Harç ortadan kalacak şekilde hamurların kenarlarına bastırın Bir fincan veya çay bardağı ile börekleri kesin Tavada sıvı yağı kızdırıp, börekleri kızartın Kızaran böreklerin fazla yağını almak için havlu kağıt yaydığınız tabağa alın Börekleri servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin
alıntı
|
|
|