Konu
:
Osmanlı Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Osmanlı Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi - Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı - Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Tepsi Böreği
1 kg hazır yufka
300 gr ıspanak
1 soğan
100 gr beyaz peynir
Yarım paket margarin
2 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Ispanakları yıkayıp ayıklayın
Suyu süzülünce iri iri doğrayın
Soğanı soyup kıyın
İki çorba kaşığı margarini büyük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin
Ispanaklan ekleyip kavurun
Tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın
Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın ve ıspanağa ilave edip karıştırın
Kalan margarini eritip soğutun
Yumurta ve sütü ekleyip iyice çırpın
Fırın tepsisini yağlayın
Aralanna sütlü katışımdan sürerek 3 yufkayı tepsiye serin
Ispanaklı kanşımı yufkanın üzerine yayıp yufka ile kapatın
Üzerine sütlü karışımdan sürerek diğer yufkaları serin
Kalan sütlü kanşımı son yufkanın üzerine gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul