Konu
:
Midye Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Midye Poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Poğaça
Midye Poğaça tarifi - Midye Poğaça yapılışı
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1’er tatlı kaşığı
tozşeker ve tuz
150 gram margarin
ve tereyağı
İçi için:
1 su bardağı siyah zeytin
Kekik
Yapılışı
BİR kaseye unu eleyin ve kuru mayayı ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz şeklinde açın ve bir yumurta ile diğer yumurtanın akını katın (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
Yoğurt, sıvıyağ, ılık su, tozşeker ve tuz ekleyip bütün malzemeyi yoğurun
Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölün
Her bir parçayı merdane ile orta büyüklükte açın
Birinci hamurun üzerine eritilmiş margarin ve tereyağı karışımından sürün
İkinci hamuru üzerine serin ve ikisini rulo şeklinde sarın
Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayın
Hamurları buzdolabında 1 saat bekletin
Buzdolabından çıkardığınız hamurları 2 parmak kalınlığında kesin
Elinizle hafifçe bastırıp büyültün
İç harç için dilimlenmiş siyah zeytin ve kekiği karıştırın
Hamurların ortalarına harçtan pay edin ve poğaça yapar gibi katlayın
Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul