06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yine Yeşerdi Böreği
Yine Yeşerdi Böreği Tarifi - Yine Yeşerdi Böreği Nasıl Yapılır - Yine Yeşerdi Böreğinin Yapılışı
Malzemeler:
Hamur:
750 g ıspanaktan çıkan su (1,5 su bardağı ıspanak suyu)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı mısır özü yağı
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket 11g Instant Kuru Maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
1 yumurta akı (içine), 1 yumurta sarısı (üzerine)
125 g tereyağı, 1 çay bardağı mısırözü yağı (hamur aralarına sürmek için)
İç Harç :
4 adet kırmızı biber
2 adet biber
1 adet pırasa
200 g yağsız dana kıyması
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı biber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayın Mutfak robotuyla çekip süzün Bir kabın içine ıspanak suyu, ılık süt, mısır özü yağı, elma sirkesi, Yuva Instant maya, yumurta akı, tuz, yeterince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın 10 dk dinlendirin 5 eşit parçaya bölün Yufka inceliğinde açın, aralarına eritilmiş tereyağı ve mısır özü yağı karışımını sürün, üst üste koyup katlayın Buzdolabının buzluk kısmında 10 dk dinlendirin Sonra tekrar merdaneyle 1cm kalınlığında açın Su bardağı ağzıyla kesin ortasına harçtan yeterince koyun hamurun kenarını aralıklı beş yerinden kesip gül şekli vererek kapatın Yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin Ilık servis yapın
Harcın yapılışı: Tereyağını eritip, kıyılmış pırasayı sote yapın Julyen doğranmış kırmızı biber ve çarliston biberi pırasanın içine katıp iyice kızartın En son kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz katın karıştırın Kıyma saldığı suyu çekinceye kadar pişirin Suyunu çekince soğumaya bırakın
Songül Filiz Öztürk
|
|
|