Yalnız Mesajı Göster

Hazır yufkadan Börek tarifleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazır yufkadan Börek tarifleri



Peynirli Maydanozlu Börek Tarifi



Malzemeler :

6 adet hazur yufka (günlük olsun)

250 – 300 gram yağlı beyaz peynir

yarım demet maydanoz

yarım litre süt

2 adet yumurta

sıvı yağ

susam veya çörek otu

Hazır Yufkadan Peynirli Maydanozlu Börek Tarifi , Yapımı , Yapılışı , Nasıl Yapılır :

maydanozları yıkayalım, saplarını ince ince keselim ve bir kapta peynirle birlikte harman yapalım

süt , yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım

Börek yapacağımız tepsiyi yağlayalım

Birinci kat yufkayı yaprakları kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye dizelim

ikinci hazır yufkayı üzerine koyalım

sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı sıvı karışımdan biraz alarak üzerinde gezdirelim maydanozlu peynir karışımından biraz alarak üzerinde gezdirelim

ikinci yufkayı serelim ve bu işlemi beşinci yufkanın üzerine kadar yapalım Beşinci yufkanın üzerine altıncı yufkayı serelim ve üzerine kalan sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı karışımı eşit bir şekilde gezdirelim Hatta elimizle gezdirelim susam veya çörek otu serperek 200 dereceli fırında pişirelim

Melodi Akçay dan Not : Hazır yufkadan yapılan veya elde açılan börekler fırında dinlenmeli veya dışarıda üzerine geniş bir bez örterek dinlendikten sonra servis edilirse börek kendini çekmiş ve daha lezzetli oluyor…

Teşekkürler melodi

Alıntı Yaparak Cevapla