Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Kol Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kol Böreği



Osmanlı Kol Böreği Tarifi - Osmanlı Kol Böreği Yapılışı - Osmanlı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Kol Böreği Malzemeleri

Küllü su içine üç kaşık yanmış sade ve tuz ilavesinden sonra beş altı da yumurta kırılır ve güzelce çalkalanırTedrici tedrici dakik ilave ederek yoğruldukta herbiri elma kadar ve daha küçük yumaklara taksim olunur


Peynir ile maydanoz bir iki de yumurta kırılarak veya kavrulmuş soğana kıyma karıştırılarak içi de hazırlandıkta elini yağa bulayarak veya tavuk tüyüyle sade serperek oklavayla hemen zara müşâbih yufka açılır


Yandan bir kısmı diğeri üzerine kapatılırO halde üç köşe kalır ki öylece oklavaya sarılarak zemini yağlanmış bir tepsiye serilirŞimdi açılan yufkanın nısfı üzerine hazırlanan içten döşenir ve boş kalan nısfı üzerine kapak gibi kapatılır ve diğer yufkaların nısfı da açılıp o halde iç üzerine serpildikte üç cihetleri üzerine yanmış sade sade haşlanarak fırına verilirPiryan gibi hem kızarır hem de kabarırHemen sıcak iken tenavül oluna masarifi vâkıâ ziyadece olur ise de lezzetiyle mütenâsıbdır


TC Kültür Bakanlığı

Alıntı Yaparak Cevapla