Konu
:
Osmanlı Kol Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kol Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kol Böreği
Osmanlı Kol Böreği Tarifi - Osmanlı Kol Böreği Yapılışı - Osmanlı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Kol Böreği Malzemeleri
Küllü su içine üç kaşık yanmış sade ve tuz ilavesinden sonra beş altı da yumurta kırılır ve güzelce çalkalanır
Tedrici tedrici dakik ilave ederek yoğruldukta herbiri elma kadar ve daha küçük yumaklara taksim olunur
Peynir ile maydanoz bir iki de yumurta kırılarak veya kavrulmuş soğana kıyma karıştırılarak içi de hazırlandıkta elini yağa bulayarak veya tavuk tüyüyle sade serperek oklavayla hemen zara müşâbih yufka açılır
Yandan bir kısmı diğeri üzerine kapatılır
O halde üç köşe kalır ki öylece oklavaya sarılarak zemini yağlanmış bir tepsiye serilir
Şimdi açılan yufkanın nısfı üzerine hazırlanan içten döşenir ve boş kalan nısfı üzerine kapak gibi kapatılır ve diğer yufkaların nısfı da açılıp o halde iç üzerine serpildikte üç cihetleri üzerine yanmış sade sade haşlanarak fırına verilir
Piryan gibi hem kızarır hem de kabarır
Hemen sıcak iken tenavül oluna masarifi vâkıâ ziyadece olur ise de lezzetiyle mütenâsıbdır
TC Kültür Bakanlığı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul