Konu
:
Piruhi
Yalnız Mesajı Göster
Piruhi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piruhi
Piruhi Tarifi - Piruhi Yapılışı - Piruhi Nasıl Yapılır - Piruhi Malzemeleri - Osmanlı Piruhi
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı pulbiber
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
Unun ortasını açın
2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun
Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın
Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün
Soğanı soyup piyazlık doğrayın
Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin
Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün
Diğer yufkayı üzerine kapatın
Hamuru kare kare kesin
5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın
Hamurları ekleyip haşlayın
Servis tabaklarına alın
Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul