Konu
:
Cevizli Simit
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Simit
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Simit
simit nasıl yapılır - evde simit yapılışı - simit tarifi - cevizli simit tarifi
Cevizli simit malzemeleri
450 gr un
200 gr çavdar unu
300 gr poolish
5 gr tuz
15 gr yaş maya
15 ml ayçiçeği yağı
200 ml su
50 ml süt
20 gr toz şeker
100 gr ceviz içi
200 ml pekmez
Cevizli simit hazırlanışı
Maya, süt ve suyu karıştırın ve 10 dakika köpükleşmesini bekleyin
Un, poolish, tuz, şeker, ceviz içleri ve ayçiçeği yağını karıştırın
Mayalı karışımı yavaşça hamura ilave edip karıştırıp 15 dakika yoğurun
Hamuru ılık bir yerde üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin
Unlu bir zemine alıp 1 dakika yoğurun ve tekrar üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika dinlendirin
Kabaran hamuru unladığınız mutfak tezgahına
alıp 2 dakika kadar yoğurun ve rulo yapın
Ruloyu 9 eşit parçaya bölün
Böldüğünüz parçaları uzun ince rulo
biçiminde yoğurun ve simit biçimi verin
Simitleri pekmeze batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
Bir saat üzerleri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın
Fırını 220 dereceye ayarlayın
İlk 5 dakika daha önce tarif ettiğim
yöntemlerden birini kullanarak fırına buhar sağlayın
Simitleri 15-20 dakika pişirip ızgara teli üzerine alın
20 dakika dinlendirip servis yapın
Poolish
350 gr un
535 ml su
1
35 gr kuru maya
Un, su ve mayayı derin bir kapta iyice karıştırın
Üzerini streç folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 4 saat bekletin
Karışımın köpüklü ve adeta kaynarmış gibi hava kabarcıkları oluşturduğunu göreceksiniz
Bu karışım buzdolabında 3 gün kullanılmaya hazır olarak bekletilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul