Konu
:
Sultan Aziz Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Aziz Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Aziz Böreği
Sultan Aziz Böreği Tarifi - Sultan Aziz Böreği Yapılışı - Sultan Aziz Böreği Nasıl Yapılır - Sultan Aziz Böreği Malzemeleri
MALZEMELER
300 gr lor peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 kg ıspanak
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tutam mercanköşk
7 adet yumurta
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
3,5 su bardağı un
YAPILIŞI
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin
Hamuru yoğurup biri daha büyük 20 eşit parçaya bölün
Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve üzerini nemli bezle örtün
Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın
Suyunu süzüp ince ince doğrayın
Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin
Hızlı ateşte 5 dakika kavurun
Ateşten alıp üzerine kaşar rendesi, mercanköşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırın
Lor peynirini ezip tel süzgeçten geçirin
Bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı krema ilave ederek karıştırın
Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp yağlanmış fırın tepsisisine serin
Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün
9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin
Son katın üzerine ıspanaklı karışımı dökerek spatula ile yayın
Üzerini bir yufka ile örtüp yağ sürün ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak döşeyin
İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri uçunu batırarak lor peynirli karışımın üzerine birisi ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın
Üzerine bir yufka serip yağ sürün
Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın üzerinden bastırarak çukurları belirginleştirin
Yumurtaları tek tek bu çukurlara kırın
Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki çukura akıtın
Böylece yanlardaki çukurlarda yumurta sarıları, ortadaki çukurda ise akları olacak
Yumurtaların üzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile örtün
Üzerini yağlayıp kalan tüm hamur bezelerini açıp yufkaları aynı şekilde kat kat döşeyin
Büyük olan hamur bezesini ise bırakın
İri hamur bezesini tepsinin dışına taşacak büyüklükte açın
Tepsinin üzerine kapatıp dışına taşan fazlalıkları bıçakla kesin
Kenarlarını alta kıvırın
Üzerine bıçak ucu ile dekoratif desenler çizip artan yufkalarla saç örgü deseni yaparak süsleyin
Çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış kızgın fırına verin
1 saat kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul