Konu
:
Muzlu cevizli ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu cevizli ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu cevizli ekmek
MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı soya yağı
2 yumurta akı
3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)
HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın
Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk
süre ile iyice çırpın
Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın
Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin
Her ilaveden sonra iyice kanştırın
Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün
250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir
)
125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul