Konu
:
Nevşehir Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Nevşehir Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nevşehir Mantısı
Malzemeler:
- Yarım kilo un
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 adet kesme şeker
- Yarım bardak ılık su
- 1 çay bardağı şeker
İçi için:
- 250 gr
kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Sosu için
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı, kırmızıbiber
Yapılışı:
Öncelikle kıymayı ve soğanı kavuruyor ve içinede yağı koyuyoruz
sarımsakları rendeliyor, ılık suda kesme şekeri ve yağı mayayı karıştırıp unun içinde karıştırıyoruz
Daha sonra tuz ve ılık su katarak yumuşak bir hamur olmasını sağlıyoruz
1 saat kadar ılık bir yerde mayalanması için bekletir, tezgahı unlayıp ince bir şekilde hamuru açıyoruz
Daha sonra yapmış olduğumuz kıma içini biraz soğuduktan sonra hamurun içine koyup rulo şeklinden sarıyoruz ve dilim diim kesip bir tepsiyle 180 derece sıcaklıktaki fırına veriyoruz
Kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika bekletiyoruz
Yoğurt sosu için 1 kase yoğurt içine biraz ılık suyla açın sarımsakları rendeleyin bir miktar zeytinyağı koyun ve isteğe bağlı kırmızıbiber yada nane koyabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul