Konu
:
SAÇAKLI MANTI
Yalnız Mesajı Göster
SAÇAKLI MANTI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SAÇAKLI MANTI
Malzemeler:
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın
sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin
Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun
Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin
Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul