Konu
:
Biberiyeli Pide Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Pide Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Pide Ekmek
MALZEMELER:
500 gr
un,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye,
1/2 su bardağı ekşi maya (ekşi mayanız yoksa yaş veya kuru mayanızı 1/2 paket koyun),
1/4 paket yaş veya kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1/3 su bardağı su,
üzeri için:
1 yumurtanın beyazı
susam
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın
Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin
Fırını açın ve ısınınca kapatın
Kapağı kapalı olarak hamuru fırında 1 saat mayalandırın
Hafif unlanmış kalıba hamuru yerleştirin
(kelepçeli kek kalıbı uygun oluyor)
Tekrar ılık fırında 50 dakika mayalandır
Üzerini bıçakla çizin, yumurta akı sürüp susam serpin
250 derece fırında kızarana kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul