Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Pide Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Pide Ekmek



MALZEMELER:



500 gr un,

1 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye,

1/2 su bardağı ekşi maya (ekşi mayanız yoksa yaş veya kuru mayanızı 1/2 paket koyun),

1/4 paket yaş veya kuru maya,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1/3 su bardağı su,


üzeri için:


1 yumurtanın beyazı

susam


YAPILIŞI:


Hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin

Fırını açın ve ısınınca kapatın Kapağı kapalı olarak hamuru fırında 1 saat mayalandırın

Hafif unlanmış kalıba hamuru yerleştirin (kelepçeli kek kalıbı uygun oluyor)

Tekrar ılık fırında 50 dakika mayalandır

Üzerini bıçakla çizin, yumurta akı sürüp susam serpin

250 derece fırında kızarana kadar pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla