Yalnız Mesajı Göster

Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği



MALZEMELER:


500 gram söke yedi tahıllı un karışımı,

Bir paket kuru maya (un karışımının içinde çıkıyor),

1 su bardağı süt,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı toz şeker

Su


YAPILIŞI:



Un, şeker, tuz, maya, süt ve yeteri kadar suyu karıştırıp hamur yapıyoruz Su ve süt ılık olacak


Bir sasat üzerini hafif yağlayarak kapatıp mayalandırıyoruz

İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp yuvarlıyoruz

Tepsiye dizip yarım saat daha hamur iki katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırıyoruz


Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişiriyoruz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla