Konu
:
Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yedi Tahıllı Kahvaltı Ekmeği
MALZEMELER:
500 gram söke yedi tahıllı un karışımı,
Bir paket kuru maya (un karışımının içinde çıkıyor),
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker
Su
YAPILIŞI:
Un, şeker, tuz, maya, süt ve yeteri kadar suyu karıştırıp hamur yapıyoruz
Su ve süt ılık olacak
Bir sasat üzerini hafif yağlayarak kapatıp mayalandırıyoruz
İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp yuvarlıyoruz
Tepsiye dizip yarım saat daha hamur iki katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırıyoruz
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişiriyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul