Yalnız Mesajı Göster

Ayvanet (Bitlis)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvanet (Bitlis)



Malzemeler:



5 yumurta


15 su bardağı un


3 çorba kaşığı tereyağı


1 su bardağı yoğurt


Yarım çorba kaşığı biber salçası


1 kahve fincanı su


2 diş sarımsak


Pulbiber, nane


Tuz



Hazırlanışı:



1 Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın


2 Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın


3 Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin Sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla