Konu
:
Midye Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Midye Çörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Çörek
MALZEMELER
8 kişilik
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 paket margarin
1 çay bardağı ılık su
tuz
alabildiğince un
100 gr beyaz peynir
susam yada çörekotu
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Büyük bir kaba yoğurdu, mayayı, sıvı yağı, ılık suyu ve bir yumurta sarısını koyup iyice karıştırın
Maya eriyince tuz ve alabildiğince unu da katarak yoğurun
Hamurun poğaça hamuru kıvamında olması yeterlidir
Mayalanmasını beklemeden dört eşit parçaya bölün
Parçaları beze yapın
Her bezeyi hazır yufka gibi ve o incelikte açın
Maragarini eritin ve yufkaların üzerine sürün
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine koyup eritilmiş margarin sürün
İkisini rulo yapın ve buzlukta yaklaşık 5 dakika bekletin
Diğer iki hamuru da aynı şekilde yaptın ve yine yaklaşık 5 dakika için buzluğa koyun
Buzluktan çıkan ruloları 3'er parmak aralıklarla kesin
Her parçayı yarım parmak kalınlığında inceltin ve içine peynir koyarak kapatın
Ancak hamuru fazla bastırmayın ki piştiğinde kabarıp midye şeklini alabilsin
Üzerlerine de kalan erimiş margarini bir yumurta sarısı ile çırpıp sürün susam yada çörekotu serpin
Orta dereceli fırında pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul