Konu
:
Kapaktan Kesme Çiğ Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kapaktan Kesme Çiğ Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapaktan Kesme Çiğ Börek
Malzemeler :
• Yarım kilo elenmis un
• Aldığı kadar su
• 1 yumurta
• 1 tatlı kasığı tuz
Iç için:
• 250 gr yağsız kıyma
• 1 orta boy soğan(rendelenmis) yarım demet maydanoz(ince doğranmıs)
• Karabiber
Peynirli iç isteyenlere:
• 250 gr lor veya kırıklı beyaz peynir
• Yarım demet ince doğranmıs
• Maydanoz
• Tuz,karabiber
Kızartma için:
2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Unun ortası havuz gibi açılıp yumurta kırılır
Tuz ve aldıgı kadar suyla kulak memesi yumusaklıgında hamur tutulur
Hamurdan elma büyüklügünde parçalar alınıp oklavayla ince bir hamur açılır
Börek içi için verilen malzemeler ayrı bir kapta karıstırılarak hazırlanır
hazırlanan iç hamur kenarına 4 santim uzakta ve 3 santim aralıklarla yerlestirilir
Fazla tutulan hamur içlerin üstüne kapatılır
Keskin tencere kapagıyla kesilir
Kızgın yagda kızartılır
Hamurun geri kalan kısmı da aynı sekilde üzerine katlanıp kesilerek kızartılır
Sıcak sıcak yenir
Püf noktalari (ince ayrıntılar):
yazar tarifi anneannesinden ögrenip uygulamıstır
Deneyimine göre börek kızgın yagda hemen kabarır
Masayla tutularak atılırsa masa iz bırakır
Hafifçe ucundan tutulup yaga bırakılması tavsiye edilir
yoksa tahta gibi börekleriniz olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul