Yalnız Mesajı Göster

Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi



MALZEMELER


3 adet hazır milföy hamuru

2 adet çırpılmış yumurta sarısı

2 su bardağı haşlanmış taze börülce veya haşlanmış ıspanak

1 baş soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı rende taze kaşar veya dil peyniri


HAZIRLANIŞI


Börülce veya ıspanağı haşlayıp, ince kıyılmış soğan ve tereyağında kavuruyoruz Önce soğanı kavuralım, rengi sararınca, haşlanmış sebzeyi ilave edelim Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirip, altını söndürelim

3 adet kare milföy hamurunu unlanmış tezgahın üzerine yan yana yerleştirip, uçlarını birleştirelimElde ettiğimiz dikdörtgen, uzun milföy hamurunun uzun kenarlarını ince ince iki kere üst üste katlayarak kıvıralım Böylece uzun kenarları içe katlanmış ve kenarları kalınlaşmış, adeta bir pide hamuru hazırlamış olduk



Önceden çırpılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla boş pidenin her tarafına sürelim

Milföy pidesinin içine kavrulmuş börülce veya ıspanağı iyice yayalım Bunların üzerine kaşar rendesini serpiştirip, yumurtayı fırça yardımıyla en üstüne sürelim

Fırında 175°C?de 20 dakika kadar pişirelim Milföyler pişince kabarıp, renkleri kızaracaktır

Fırından çıkarıp, isteğe bağlı olarak 5 veya 10 cm?lik dilimler halinde kesip, servise sunalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla