Konu: Dızmana
Yalnız Mesajı Göster

Dızmana

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dızmana



dızmana böreği - dızmana böreği tarifi - dızmana nasıl yapılır

Hamur malzemeleri:


1+ 3/4 su bardağı ılık süt

1/2 su bardağı ılık su

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 tatlı kaşığı -tepeleme- kuru maya

1 yemek kaşığı -silme- şeker

1 tatlı kaşığı -tepeleme-deniz tuzu

Aldığı kadar -elenmiş-un

Üzeri icin:


1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

6 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:


1/2 su bardağı ılık suyun içinde, 1 tatlı kaşığı kuru mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp, üzeri köpüklenene kadar bekletin

Büyükçe bir karıştırma kabında , 1+3/4 su bardağı ılık sütü, 1/2 çay bardağı sıvıyağı, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzeri köpüklenmiş olan mayalı suyu iyice karıştırın

Elenmiş unu azar azar ilave ederek, hamur toplanana kadar karıştırma kabında, toplandıktan sonra da unlanmış tezgahın üzerinde 5 dakika kadar yoğurun (ele yapışmayan, ama yumuşak bir hamur olmalı)

Üzerini örterek ılık bir yerde en az 1 saat, hamur iki katına ulaşana kadar bekletin

Tekrar unlanmış tezgaha alıp 3 parçaya ayırın, her parçayı uzun rulo yapın (çok ince olmasın) Ruloları 2-3 parmak eninde kesip, tepsiye biraz aralıklı, diklemesine dizin Hamurların üzerine parmak uçlarınızla hafif bastırarak, biraz yanlara dogru genişleyerek aralıkları doldurmasını sağlayın

Tekrar üzerini örtüp 1/2 saat kadar tepsi mayası için bekleyin

Bu arada, üzeri için gereken malzemeleri çırpın ve hamur tekrar mayalanana kadar oda ısısında bekletin

Tepsi mayasını almış olan hamurun üzerine bu karışımı yayıp, susam ve çörekotu serpin 350 F-180 C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin

Tercihen, sıcak servis yapın


İsterseniz bu fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru 3’e böldükten sonra, rulo yapmadan önce, elinizle bastırarak yanlara doğru biraz genişletip içine beyaz peynir,maydanoz ve karabiber karışımından koyup rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesip,tepsiye yine diklemesine dizin

Alıntı Yaparak Cevapla