Konu
:
Paskalya Ekmekleri
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Ekmekleri
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Ekmekleri
paskalya ekmeği nasıl yapılır - bademli ekmekMalzemesi:
1 kg
un
50 gr
maya
550 ml
ılık süt
200 gr
tereyağı
100 gr
toz şeker
2 yumurta
1 tutam tuz
Meyveli iç:
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr
ince ince kıyılmış badem
200 gr
limon kabuğu şekerlemesi
300 gr
kuru üzüm
50 gr
eritilmiş tereyağı
50 gr
şeker
Üzerine:
1 yumurta sarısı
50 gr
kıyılmış badem
50 gr
şeker
Hazırlanışı:
Unu çukur bir kabın içine koyun
Ortasını çukur olarak açın
Mayayı biraz süt ve biraz şeker ile krema haline getirin
Açtığınız çukura mayayı koyun
Kenarlardan biraz un alarak mayanın üzerine ekin
Kabın üzerini bir bez ile kapatarak sıcak bir yerde 15 dakika bekletin
Eritilmiş yağı katın ve un, şeker, yumurta, tuz ve limon kabuğu rendesi ile birlikte karıştırın
Üzerini tekrar örterek 1 saat daha bekletin
Bademi, şekerlemeyi ve üzümü birbiriyle karıştırın, 1 çorba kaşığı kalın reçel suyu ile karıştırarak birbirlerine bağlayın
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve hafifçe yoğurun
Hamurdan birine meyveli karışımı ilave edin
Bu arada fırını 190 dereceye kadar ısıtın
Hamuru yağlanmış fırın tepsisine şekilli olarak yerleştirin
Üzerini örterek 30 dakika daha kabarmasını bekleyin
Hamurun üzerinde büyük bir yarık açın ve sıcak fırında 30-40 dakika kadar pişirin
Henüz sıcakken, üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün ve şeker ekin
Diğer parça hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzun rulolar yapın
Sonra üçünü bir arada tutarak saç örgüsü meydana getirin
Yuvarlak bir simit halinde yağlanmış fırın tepsisine koyun
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün
Bademi ve şeker biraz meyve suyu ile karıştırın, simidin üzerine bunu da sürün
Sıcak fırına koyarak 30-40 dakika kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul