Konu
:
Sütlü Islak Börek
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Islak Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Islak Börek
MALZEMESİ
1 paket margarin
3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
Yeterince süt
TARİF
Bir tavada margarini eritelim ve soğutalım
Üç yufkayı da tek tek yağlayalım ve üst üste dizelim
Yağladığımız yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi üçgen şekilde 16 eşit parçaya bölelim
İç için beyaz peyniri ufalayalım ve ince kıyılmış maydanozla karıştıralım
Kesilen yufka parçalarının ucuna beyaz peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım
Köşelerini katlamadan kalın bir sigara böreği biçiminde saralım
Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alalım
Kabın içinde, böreklerin üzerini tam kapatacak kadar süt ekleyelim
Börekleri sütün içinde 20-25 dakika kadar bekletelim
Bu sürecin sonunda da elinizle hafifçe sıkarak, yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim
Üzerine çırpılmış yumurta sürelim
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene dek, 25-30 dakika pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul