Konu
:
İçli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
İçli Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Ekmek
İçli Ekmek tarifi - İçli Ekmek nasıl yapılır - İçli Ekmekgin yapılışı
Malzemeler:
5 adet ekmek hamuru
İç malzemesi:
200 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
Yapılışı:
İçini hazırlamak için önce tavaya 1 çay bardağı sıvıyağın yarısını aktarın
Daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavurun
Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ilave edin şeffa bir renk alana kadar kavurun
En son olarakta kup şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin
Tuz ve karabiber ( isterseniz pulbiber) ilave edin ve yaklaşık 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak patetesli harcı pişirelim
Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın
Hamuru dörde bölün
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın
Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına patatesli içten dörtte birini koyun
( ben biraz peynir de ufaladım içine)
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın
Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastırın
Daha sonra iki ununu birleştirecekmiş gibi bir simit yapın(ben şeklini böyle tercih ettim
Ama siz isterseniz uzun olarak ta tepsiye yerleştirebilirsiniz
) Yağlanmış tepsiye yerleştirin
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın
Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin
Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak
Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul