Konu
:
Büzgülü Börecik
Yalnız Mesajı Göster
Büzgülü Börecik
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büzgülü Börecik
Malzemeler:
Hamur İçin
Alabildiğince Un
1/2 Fincan Süt veya Su
1 Fincan Yoğurt
1/2 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İçine
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım
Unun ortasını havuz gibi açalım
İçine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim
Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
Hamuru 15 dakika dinlendirelim
Bu arada böreğin içini hazırlayalım
Soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim
Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım
Soğanları ateşten alalım
İçine patatesleri ve kıymayı çiğ olarak katalım
Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım
Bekletelim
Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım, beze yapalım
Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde düzgün yuvarlak şekillerde açalım
Her yuvarlak parçanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harçtan koyalım
Hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın üzerinde büzdürerek üstten toplayalım
Ve iyice büzdürüp yapıştıralım
Fırın tepsisini iyice yağlayalım
Börekleri fırın tepsisine dizelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından çıkarıp ılındığında servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul