Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Böreği



Malzemeler:

Hamuru için:
4 yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 paket kabartma tozu

1 damla sirke

300 gr tereyağ

Aldığı kadar un

Tuz

Börek Harcı için:

1 kg kuzu kuşbaşı

2 soğan

Tuz,karabiber,pul biber

Peynirli harç:

Yarım kg beyaz peynir

1 demet maydanoz

Hamurun hazırlanışı:

Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir

Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür Yarım saat dinlendirilir

Et küçük küçük doğranır İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulurSoğan ince doğranır Kavrulan ete eklenirBaharat ve tuz eklenir

Peynir rendelenir İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir

Hamur unlanarak açılır Yumuşamış tereyağ sürülür Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır Dolaba konur Sekiz parçada bu şekide açılır

Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır Dört parmak arayla kesilir

Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır Üzerine sürülür Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla