Konu
:
Kayseri Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri Böreği
Malzemeler:
Hamuru için:
4 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 damla sirke
300 gr tereyağ
Aldığı kadar un
Tuz
Börek Harcı için:
1 kg kuzu kuşbaşı
2 soğan
Tuz,karabiber,pul biber
Peynirli harç:
Yarım kg beyaz peynir
1 demet maydanoz
Hamurun hazırlanışı:
Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır
Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür
Yarım saat dinlendirilir
Et küçük küçük doğranır
İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur
Soğan ince doğranır
Kavrulan ete eklenir
Baharat ve tuz eklenir
Peynir rendelenir
İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir
Hamur unlanarak açılır
Yumuşamış tereyağ sürülür
Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır
Dolaba konur
Sekiz parçada bu şekide açılır
Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır
Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır
Dört parmak arayla kesilir
Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir
Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır
Üzerine sürülür
Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul