06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Butlu Poğaça
MALZEMELER
1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
7 çay bardağı un
İç malzemesi için;
200 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Önce kıymalı harcı hazırlayın Tencereye tereyağını koyun Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın
Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Üzerine tuz ve karabiber ilave edin Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın Soğuması için kenarda bekletin
Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın
Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun Üzerini örterek 30 dakika bekletin
Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün
180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın
alıntı
|
|
|