Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Pideler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Pideler



MALZEMELER


12 adet hamsi

1 su bardağı beyaz peynir

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 adet yumurtanın beyazı

Hamuru için:


1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

Yarım paket yaş maya

Alabildiği kadar un

1 tutam tuz



HAZIRLANIŞI


Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, karabiber ve tuzda bekletin

Peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıp, bekletin

1 bardak ılık süte yaş maya ve toz şekeri ilave edin Şeker eriyene kadar tüm malzemeyi karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur tutun Mayalanması için 40 dakika bekletin


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla