Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Otlu Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Otlu Ekmek



haşhaşlı ekmek nasıl yapılır - otlu ekmek tarifi
MALZEMELER

1 adet yaş maya

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı keten tohumu

1 çay bardağı susam

1 çay bardağı haşhaş

1 çay bardağı çörekotu

Alabildiği kadar un

1 tutam tuz




HAZIRLANIŞI

1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün Sıvıyağ, toz şeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunun yarısını koyup karıştırın Hamurun kabarması için 30 dakika bekletin


Yağlanmış fırın tepsisine, hamuru 2 parmak kalınlığında yayıp sıvıyağ sürün Üstüne susam, haşhaş, keten tohumu ve çörekotu koyun Hamuru 45 dakika bekletin 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla