Konu
:
Haşhaşlı Otlu Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Otlu Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Otlu Ekmek
haşhaşlı ekmek nasıl yapılır - otlu ekmek tarifi
MALZEMELER
1 adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı çörekotu
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün
Sıvıyağ, toz şeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun
Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunun yarısını koyup karıştırın
Hamurun kabarması için 30 dakika bekletin
Yağlanmış fırın tepsisine, hamuru 2 parmak kalınlığında yayıp sıvıyağ sürün
Üstüne susam, haşhaş, keten tohumu ve çörekotu koyun
Hamuru 45 dakika bekletin
200 derecelik fırında 25 dakika pişirin
Dilimleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul