Konu
:
Haşhaşlı Tava Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Tava Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Tava Ekmeği
haşhaşlı ekmek nasıl yapılır
MALZEMELER
1 kg
un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak su
1/2 süt
2 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 kahve kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içinde mayayı eritin
Şeker, 2 bardak su, tuz, sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın
Sert hamur tutup 25 dakika kabarması için bekletin
Hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün
Fırın kabını yağlayıp hamurlara ekmek şekli verin
Pişirmeden önce fırın kabında 20 dakika bekletin
Üstüne sıvıyağ sürüp çörekotuyla süsleyin
175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
alıntı]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul