Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Kat Kat Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Kat Kat Böreği



MALZEMELER

9 bardak un

1 bardak eritilmiş margarin

1 yemek kaşığı çöreotu

1 adet yumurtanın sarısı

Tuz



İçi için:


1 demet ıspanak

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvıyağı

2 yemek kaşığı tahin

1 çay kaşığı pul biber

Karabiber

Tuz



HAZIRLANIŞI

Ispanakları yıkayıp süzün Üstüne tuz serpip ovalayın Zar şeklinde doğradığınız soğanları, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun İçine ıspanakları ilave edip, 5-6 dakika daha kavurun Tahin, karabiber, pul biber, tuz ekleyip, karıştırın ve bekletin


Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur tutun Hazırladığınız hamurdan 30 adet beze yapın ve her birini kahve tabağı büyüklüğünde açın Açtığınız yufkaların içine eritilmiş margarin sürüp 15 yufkayı üst üste koyup, açın Fırın tepsisini yağlayın 15 katlı hamuru fırın tepsisine yerleştirin, yanlarından çekerek tepsi yüksekliğine getirin İçine hazırladığınız karışımı yayıp, diğer 15 yufkaya da aynı işlemi uygulayın En üste kalan yağı gezdirin Üzerine yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsledikten sonra servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla