Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çekirdekli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çekirdekli Ekmek



MALZEMELER

1 adet yaş maya

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı kabak çekirdeği

1 yemek kaşığı keten tohumu

1 yemek kaşığı haşhaş

1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın Yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30-35 dakika bekletin


Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun 30 dakika bekletin 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla