Konu
:
Kabak Çekirdekli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çekirdekli Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çekirdekli Ekmek
MALZEMELER
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın
Yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın
Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun
Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30-35 dakika bekletin
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin
Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun
30 dakika bekletin
180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul