Konu
:
Pırasalı Quiche Loren
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Quiche Loren
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Quiche Loren
MALZEMELER
250 gr
margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
16 yemek kaşığı soğuk su
İç malzemesi için:
1 kg
pırasanın sadece beyaz kısmı
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pırasaların beyaz kısımlarını incecik doğrayın ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sonra üsüzn ve çatalla ezip, tuz ve karabiberini serpeştirin
İçine yumurta, süt, beyaz peynir koyarak çatalla çırpın ve iyice karıştırın
Bir kenarda bekletin
Öte yandan börek hamuru için; unu yoğurma kabına koyun
İçine yumuşamış margarin, soğuk su ve tuz atıp yoğurun
Hamuru 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra ikiye bölün
Orta boy bir fırın kalıbını yağlayın ve hamurun bir parçasını bastırarak yayın
Üzerine hazırladığınız pırasalı malzemeyi aktarın
İkinci hamuru da kalıbın boyutunda açın ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak daireler şeklinde kesin
Sonra bu yuvarlak hamurları pırasalı harcın üzerine yan yana ve uçlarını birbirlerine bitiştirerek yerleştirin
Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirin
175 derecelik fırında üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin
Sıcak ya da ılık olarak servise sunun
Püf noktası
Hamura mutlaka soğuk su kullanın
Eğer 4 yemek kaşığı yetmezse, 5-6 yemek kaşığına çıkarabilirsiniz
Hamurun ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olması gerekiyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul