Konu
:
Salçalı İtalyan Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı İtalyan Pidesi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı İtalyan Pidesi
MALZEMELER
1 yemek kaşığı toz maya
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 tutam tuz
İçi için:
2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış kabak
1 yemek kaşığı fesleğen
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patates, kabak ve haşlanmış göğüs etini küp şeklinde doğrayın
Karabiber, kıyılmış fesleğen ve tuz ekleyip, bekletin
Yoğurma kabına 1 bardak ılık su ve toz mayayı katıp, maya eriyene kadar karıştırın
Süt, sıvıyağı, tuz, domates püresi ve yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun
Hamuru kabarması için 20 dakika bekletin
Hamurdan 3 adet eşit beze yapın
Her bir bezeyi yufkadan kalın açıp hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun
Yufkayı iri puf böreği şeklinde kesin
Kızgın yağda börekleri kızartın
Sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul