Yalnız Mesajı Göster

Köy Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köy Böreği



Köy böreği nasıl yapılır - Köy böreği tarifi - Köy böreği hakkında
Malzemeler


5 adet yufka

4 adet patates

200 gram lor peyniri

Yarım demet ince

kıyılmış maydanoz

3-4 adet ince kıyılmış

sivri biber

1 adet soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı

PATATESLERİ haşlayın, kabuklarını soyun ve ezin İçine lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin Tüm malzemeyi karıştırın Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvıyağ karışımından sürün Yufkanın tam ortasına patatesli iç harçtan koyun Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


Elif Korkmazel

Alıntı Yaparak Cevapla