Yalnız Mesajı Göster

KaTMeR PoGaCa

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KaTMeR PoGaCa






Geçen haftasonu pazar kahvalti için yaptim bu pogaçayi Mayali oldugu için yumusak, arasinda yag oldugu için de milföy gibi kat kat oldu, hepimiz çok begendik Yapimi sanki zahmetliymis gibi görünüyor, ama degil


MALZEMELER :


1 su bardagi süt

1 çay bardagi sivi yag

1 yumurta (aki içine, sarisi üstüne)

20 gr ya$maya (veya 1 yemek kasigi kurumaya)

2 çay kasigi tuz

2 çay kasigi tozseker

Aldigi kadar un (yaklasik 3,5 su bardagi kullandim)

Arasina : 75 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusatilmis)

100 gr beyaz peynir


HAZIRLANISI :


Mayayi cok az ilik suda erittim Ilik Süt, siviyag, Tuz, seker, Yumurta aki ve Un ile yapismayacak yumusaklikta Hamur yaptim Mayalanmasini beklemeden 8 parcaya ayirdim Her parcayi Tabak büyüklügünde acip, üzerine yumusak Tereyaginda ince bir tabaka halinde sürdüm Hamurlari üst üste dizerek, her parcada bu islemi tekrarladim En üsttekine yag sürmedim Üstüste dizilmis Hamurlari fazla ezmeden yavas yavas 60-70 cm capina gelinceye kadar büyüttüm Sigara Böregi gibi kesip, arasina Peynir koyup sardim 30-40 dk mayalandirip, üzerine Yumurta sarisi sürdüm ve 180 derecede üzerleri kizarincaya kadar pisirdim

Alıntı Yaparak Cevapla