Konu
:
Nohutlu ekmekler
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu ekmekler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu ekmekler
Malzemeler:
1 Kase Yoğurt
3 Kg Un
Nohut
Yeterince Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzerine:
Isıtılmış Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Nohutları kuru olarak kırın
Hamur yoğuracağınız kaba aktarın
Unu ilave edin
1 talı kaşığı tuzu ekleyin
Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün
Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın
Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin
Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin
Malzemeler özleşene dek yoğurun
Üzerine yine kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 3 saat bekletin
Sonra hamurun üzerine bir çukur açın
Bu çukurdan hamuru ateşle tutuşturun
Eğer ateş parlıyorsa,hamurun mayası olmuş demektir
Hamuru tekrar yoğurun
İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin
Tekrar yoğurun
Tepsiyi yağlayın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin
Hamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürün
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin
Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul