Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu ekmekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu ekmekler



Malzemeler:
1 Kase Yoğurt
3 Kg Un
Nohut
Yeterince Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzerine:
Isıtılmış Sıvı Yağ

Hazırlanışı :
Nohutları kuru olarak kırınHamur yoğuracağınız kaba aktarınUnu ilave edin1 talı kaşığı tuzu ekleyinYarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökünTahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırınÜzerine büyükçe kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin
Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurunÜzerine yine kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 3 saat bekletinSonra hamurun üzerine bir çukur açınBu çukurdan hamuru ateşle tutuşturunEğer ateş parlıyorsa,hamurun mayası olmuş demektir
Hamuru tekrar yoğurunİçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletinTekrar yoğurun
Tepsiyi yağlayınHamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparınYuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizinHamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürünÖnceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin
Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla