Konu
:
Briyoş
Yalnız Mesajı Göster
Briyoş
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Briyoş
Malzemeler :
Mayalı Hamur Malzemesi
4
5 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Kahve Fincanı Süt
4 Kahve Fincanı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Limon Suyu
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek İçin
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
Hazırlanışı :
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün
20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin Hamurun dörtte birini ayırın
Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin
Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın
Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin
30 dakika mayalanmak üzere bekletin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul